3 / 6

Navigatia tine de dorinta de a ma izola

Dragos Dinu (foto), partener al firmei de consultanta in domeniul pharma Link Resource, si-a descoperit pasiunea pentru navigatie abia dupa ce a prins gustul pentru pescuit, in urma cu mai bine de 12 ani. Astfel, din dorinta de a pescui in fel de fel de colturi ale Deltei Dunarii a inceput sa caute solutii legate de partea de navigatie.

Acum el navigheaza o data pe luna atunci cand merge la pescuit in Delta, dar si de cate ori are ocazia in timpul vacantelor, desi nu i se intampla prea des sa aiba mai mult de o vacanta pe an la mare. Asadar, daca la inceput, cand folosea ambarcatiuni cu motoare mici pentru pescuit, nici macar nu si-a pus problema sa obtina brevetul de navigatie. Asta s-a intamplat acum cinci - sase ani, cand puterea motoarelor a crescut.

In ceea ce priveste felul in care il influenteaza pasiunea pentru navigatie in fiecare zi, Dragos Dinu considera ca ar fi o fatarnicie sa spuna ca il ajuta in mod direct.

Partea cu hobby-ul pentru pescuit si navigatie tine de dorinta de relaxare si de a ma izola de tot ce este legat de viata citadina cu zgomotele ei si cu tot alaiul de agresiuni la adresa simturilor".

Singura paralela pe care o poate face este aceea ca a impleti pasiunea cu business-ul investind alaturi de mai multi prieteni intr-un hotel plutitor in Delta Dunarii si chiar daca nu este implicat direct in managmentul acelei afaceri, se consulta cu partenerii si colaboratorii cu privire la serviciile oferite, la pachete noi si la dezvoltarea afacerii.

In ceea ce priveste costurile practicarii acestui hobby, Dinu spune ca barcile pe care le foloseste sunt ale firmei din Delta si, de cele mai multe ori, navigheaza in grupuri de 10-16 persoane.

“Daca ar fi sa fac o estimare nu cred ca ceea ce imi revine direct ca si cost nu depaseste 4-5 sute de euro lunar. Mai mari sunt costurile legate de echipamentul de pescuit si acomodare, practic. Investita initiala, realizata impreuna cu partenerii mei, si ei la randul lor pasionati de pescuit si de Delta, s-a situat intre 200.000 si 300.000 de euro”, declara Dinu.

In plus, el spune ca are o barca preferata dintre cele sase de la Tulcea si nu a inchiriat ambarcatiuni decat in vacantele la Mediterana. De asemenea, marturiseste fara a se gandi prea mult ca destinatia sa preferata este Delta Dunarii si cauta intotdeauna sa imbine navigatia cu pescuitul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri