4 / 6

La fel e si in business, ai nevoie de un obiectiv

Gabriel Chimisliu, vice-presedintele industrial and valuation divisions la The Advisers/Knight Frank, a crescut in Constanta si considera ca, din acest punct de vedere, pasiunea pentru acest sport a aparut natural, chiar daca primele cursuri le-a inceput abia acum 4 ani.

El spune ca este mult prea putin timp pentru acest hobby, mai ales fata de cat si-ar dori: “Sailing-ul este in primul rand un sport dependent de sezon si vreme, apoi de timpul liber. Este greu de cuantificat timpul in ore, zile, luni. Pentru mine are greutate sentimentul avut pe barca; experientele petrecute navigand iau dimensiunea unor evenimente, capabile sa dea nastere unor povesti, si astfel sa poata fi retraite ulterior”.

Mai mult decat atat, Chimisliu gaseste si puncte comune intre caracteristicile acestui sport si management. Astfel, el considera ca nu poti naviga fara o destinatie, dupa cum nu poti merge pe mare fara pregatire si control asupra barcii.

“La fel e si in business - ai nevoie de un obiectiv, expertiza si o buna comunicare cu echipa”, adauga Chimisliu.

Atunci cand vine vorba de costurile generate de pasiunea pentru navigatie, Chimisliu spune ca depind de gradul de implicare. El considera ca, desi este o activitate costisitoare, pretul poate include si componente non-materiale, timpul fiind cel mai important dintre acestea.

Nu a investit decat intr-un echipament (haine si incaltaminte) special creat pentru temperaturi scazute si intemperii, iar in ceea ce priveste ambarcatiunea, fie inchiriaza, fie merge cu barcile prietenilor. In plus, vice-presedintele de la The Advisers/Knight Frank este de parere ca o achizitie renteaza numai in masura in care timpul dedicat acestui sport se mareste simtitor.

Mai mult decat atat, el spune ca o destinatie in care s-ar reintoarce cu placere – la carma - este Marea Bariera de Corali din Australia, unde a fost acum un an si jumatate.

“Pentru o experienta 'picture-perfect' cred ca as mai alege si Seychelles, iar alte destinatii memorabile sunt insulele grecesti, unde am facut si training timp de o saptamana”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri