4 / 6

Mihai Ceciu, Horologivm: La portile moscheii

Mihai Ceciu (foto), proprietar Horologivm si reprezentant oficial Maurice Lacroix in Romania, recomanda ultima carte citita, "La portile moscheii", de Kader Abdolah, pe care a perceput-o ca pe o initiere in profunzimea conflictelor religioase, culturale, politice si economice din Orientul Mijlociu.

Este o farama de istorie moderna, la care nu ai acces din manualele de istorie sau alte documente si statistici fade. Cartea ofera o imagine miscatoare asupra diversitatii umane si asupra unora dintre caracterele suficient de putenice pentru a schimba cursul istoriei”, spune Mihai Ceciu.

De asemenea el adauga ca, citind aceasta carte am putea trage invataturi cu privire la ceea ce inseamna respect si intelegere pentru un popor, sau chiar, in mod mai practic, am putea fi suficient de intrigati incat sa planificam o vizita intr-o astfel de tara pentru a experimenta si tangential o mica parte din cultura.

In plus Ceciu spune ca sentimentele pe care i le-a trezit aceasta carte tin de dorinta ca in situatii asemanatoare sa poata lua decizii la fel de putenice si laudabile ca si anumite personaje din romanul "La portile moscheii" .

Desi a fost o lectura in vacanta, nu a ramas in nici un caz doar atat si ma bucur ca, la randul meu, am ascultat recomandarea pe care am primit-o cu privire la aceasta carte”, conchide Mihai Ceciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri