2 / 4

Preturi si tendinte

In ceea ce priveste locurile alese pentru astfel de petreceri, managerul EcoXtrem Events observa ca, de cele mai multe ori, clientul alege un restaurant numai in cazul in care nu gaseste un club, bar sau pub liber.

Exista de asemenea si locuri special create pentru evenimente, locuri transformabile in orice univers doreste clientul sa creeze, iar Dan Olaru spune ca acestea sunt preferatele companiilor organizatoare de evenimente, insa clientii sunt destul de circumspecti, mai ales prin prisma faptului ca un loc ca acesta, care suporta transformari, necesita costuri pentru realizarea decorului.

Daca in anii trecuti lumea se ducea la restaurant, la un Ballroom si statea la clasica masa de 10 persoane, ca la nunta, acum sunt preferate locurile in care stai in picioare, ai un bufetul suedez, iar lumina este difuza. Probabil si managerii au sesizat ca nu mai merge sa stea lumea pe scaun cand tii un discurs de sfarsit de an si risti sa devii plictisitor”, subliniaza Olaru.

In plus, el spune ca au introdus in programul de petrecere moment de teatrul de improvizatie, numere de Music-Hall, acrobatii, show-uri de lasere complexe, iar trendul principal este sa te costumezi.

Mai mult decat atat, Oana Maria Necula (foto), managing partner Atelier Image, constata ca, dintre serviciile pe care le ofera agentia sa si care au prins foarte bine la clienti sunt bufetele de cupcakes, living table-urile (mese care au in centru o hostessa si care se pot plimba prin sala fie cu pahare de sampanie fie cu gustari), proiectiile care dau viata salii in care se desfasoara evenimentul, drummingul interactiv sau mixologia moleculara (un mod de a crea bauturi noi prin manipularea la nivel molecular a ingredientelor).

Evenimentele pe care le avem acum in curs pentru luna decembrie variaza intre 150 si 350 euro de persoana, suma care cuprinde absolut totul, de la inchirierea locatiei, mancare, bautura pana la entertainment”, adauga Necula.

Cand vine vorba de preturi, Dan Olaru spune ca aceasta este intrebarea pe care organizatorii de evenimente o urasc cel mai mult, intrucat valorile oscileaza in functie de chiria platita, meniul ales, tematica (intra in buget cadourile, accesoriile primite la intrare) sau artistii contractati: “O petrecere simpla pentru 100 de persoane, cu o chirie de 1.000 de euro, meniu si un open bar, DJ si MC, inseamna aproximativ 70 euro/persoana plus TVA. Daca mai adaugam si o tematica, unde bugetam si un decor si cel putin acele accesorii de la intrare, bugetul urca automat”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri