8 / 9

Bogdan Ieftimie, Acer: LIDER la 360 de grade

Bogdan Ieftimie (foto), director de vanzari in cadrul Acer Romania, filiala locala a producatorului de electronice taiwanez, se decide greu cand vine vorba de cartea preferata de leadership. Spune doar ca in topul preferintelor sale se afla John Maxwell, cu “LIDER la 360 de grade”. “Initial John Maxwell mi-a fost recomandat de cativa parteneri de afaceri. Dupa ce am descoperit cartile lui, anul trecut am inceput sa cumpar tot ceea ce a scris si asa am ajuns la cartea «LIDER la 360 de grade»”, poveste el.

Unul dintre lucrurile mentionate in cartea lui Maxwell, pe care managerul Acer le aplica in mediul de business este ca orice lider este in acelasi timp follower (n.r: aderent) si are in preajma sa persoane care il inspira. Tot Maxwell spune ca este mai eficient sa folosesti puterea influentei decat autoritatea formala, chiar daca ai aceasta autoritate, pricipiu in care directorul de vanzari al Acer se regaseste.

In ceea ce priveste importanta lecturilor de business, Ieftimie considera ca pentru orice manager aceste carti sunt vitale, nu doar importante, deoarece reprezinta una din cele trei surse de informatie. “Noi invatam din experienta proprie, din cea a oamenilor cu care ne intalnim sau din cartile pe care le citim”, subliniaza el.

Alte doua recomandari pe care le face sunt: “Jack, dintr-o bucata”, de Jack Welch, si “Business Minds“, de Tom Brown, Stuart Crainer, Des Dearlove si Jorge N. Rodrigues, o culegere de articole cu aplicabilitate practica in viata profesionala de zi cu zi.

Este randul tau: Ce carti de leadership recomanzi? Comenteaza aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri