3 / 5

Georges Wolinski afirma ca desenul i-a salvat viata

Celebrul desenator francez de presa Georges Wolinski, care se afla printre cele 12 victime ale atacului comis miercuri contra saptamanalului satiric Charlie Hebdo, alaturi de trei confrati - Charb, Cabu si Tignous - era un iubitor al provocarii, scrie postul Europe1 in pagina electronica.


Cu un demers un pic ezitant, obraji scobiti, purtand un sacou si niste pantaloni cam scurti - care-i lasa la vedere sosetele, desenatorul de presa de la Charlie Hebdo, L’Huma sau JDD degaja o anumita eleganta, scrie postul, republicand o intalnire de anul trecut cu artistul.


Georges Wolinski s-a nascut pe 28 iunie 1934 in Tunisia, dintr-un tata polonez si o mama italiana, naturalizati francezi prin casatorie. Pe cand avea doi ani, a fost marcat de prima drama - povestea desenatorul pentru postul de radio. Tatal sau care a infiintat o "uzina de fier forjat", era asasinat de unul dintre muncitori, pe care tocmai-l concediase. "Mi-a marcat viata", marturisea Wolinski. "Unchiul Victor" va deveni tataul sau "surogat".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri