2 / 6

Mult sport urmarit confortabil la TV in 2008

Inceputul de an a demarat in forta, trustul de presa Intact, detinut de familia politicianului si omului de afaceri Dan Voiculescu, care a obtinut pe 21 ianuarie licente audiovizuale pentru trei proiecte TV – GSP – TV (post cu profil sportiv), Top TV (televiziune de muzica) si Business TV (profil economic, afaceri, IT/C).

Un inceput promitator, concretizat insa pana in prezent doar prin lansarea, pe 25 iulie, a GSP-TV, post asteptat cu precadere de microbistii romani, intrucat aici vor putea urmari meciurile din Liga I. Drepturile de televizare au fost castigate, in luna martie, pentru trei sezoane, de consortiul Antena 1 – RCS&RDS. Despre intrarea pe piata a celorlalte doua proiecte marca Intact reprezentantii trustului nu au oferit inca detalii.

Targetul televiziunilor sportive pare unul bine definit - barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 49 ani, din mediul urban, persoane active, dinamice, pasionate de sport si de evenimente sportive.

Aceeasi reteta a fost adoptata si de SportKlub+Football, televiziune nisata exclusiv pe fotbal, care emite din luna aprilie. Oferta televiziunii include transmisiuni din Cupa Angliei sau Campionatul de fotbal al Germaniei liga 1 si 2, Liga Nord Americana de Fotbal, Campionatul de fotbal al Rusiei sau Copa Libertadores.

In plus, SportKlub+Football a achizitionat si drepturi de difuzare, in sistem inregistrat, pentru rezumatele saptamanale ale competitiilor mentionate, dar si pachetele de programe TV ale unora dintre cele mai cunoscute cluburi europene de fotbal: Chelsea TV, Liverpool TV, Bayern TV, Barcelona TV si emisiuni magazin - FIFA Futbol Mundial, Goalissimo.

Investitia totala pentru lansarea acestei televiziuni s-a ridicat la 1,1 milioane de euro, bani investiti in echipamente si achizitii de programe. Programele SportKlub+Football mai pot fi receptionate in Ungaria, Cehia, Polonia si Slovacia.

Postul este detinut de IKO Romania, companie cu un vast portofoliu pe piata media autohtona. Societatea mai detine televiziunile SportKlub, SportKlub+, Cool TV, Film+, DoQ si Fishing and Hunting Channel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri