3 / 4

Credit de nevoi personale

Cei care doresc sa isi cumpere un autoturism, dar nu vor, spre exemplu, sa isi asigure masina la o companie agreata de banca la care solicita un credit auto, pot opta pentru un credit de nevoi personale. In acest caz, clientii nu trebuie sa justifice destinatia creditului, ci doar sa se incadreze in conditiile de eligibilitate impuse de banca pentru imprumuturile de nevoi personale.

Avantaje:
- Nu este necesar un avans;
- Solicitantul creditului este posesorul masinii;
- Asigurarile pot fi incheiate direct de catre client la orice societate de asigurare. In egala masura clientii nu sunt obligati sa incheie o polita de asigurare CASCO sau full CASCO, acest lucru, desi benefic putand insemna o economie de pana la o treime din costul masinii (in cazul unui leasing pe o perioada de pana la 3 ani).

Dezavantaje:
-Costuri de finantare mai ridicate;

Ruxandra Andrei a precizat ca, atat din datele FinZoom.ro, cat si din datele BNR, creditul de consum ocupa o pondere ridicata in totalul creditelor acordate populatiei.

O persoana care doreste sa achizitioneze, spre exemplu, un Logan in valoare de 8.000 de euro si dispune doar de 2.000 de euro poate apela la un credit de nevoi personale pentru a obtine suma de 6.000 de euro.

Cea mai buna oferta, potrivit unei analize FinZoom.ro, pentru un credit de nevoi personale de 6.000 de euro pe o perioada de 5 ani este la Banca Romaneasca, caz in care Dobanda Anuala Efectiva (DAE) platita de client este de 13,81%.

Clientul care ar apela la imprumutul de la Banca Romaneasca ar avea de achitat o rata lunara de circa 135 de euro si, in final, ar rambursa 8.165 de euro pentru un credit de 6.000 de euro.

Printre bancile din piata care percep cele mai mici dobanzi la un credit de nevoi personale de o valoare suficienta pentru achizitionarea unui Logan se afla si Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD si Credit Europe Bank, potrivit datelor FinZoom.

O persoana care intentioneaza sa achizitioneze o masina mai scumpa, un VW Golf, ar avea nevoie de un credit de 11.250 de euro, in conditiile in care presupunem ca are deja un avans de 3.750 de euro pentru a asigura comparabilitatea ofertelor, iar pretul autoturismului este de 15.000 de euro.

In prezent, cea mai buna oferta din piata bancara pentru un credit de nevoi personale de 11.250 de euro pe o perioada de 7 ani este la BRD, caz in care Dobanda Anuala Efectiva (DAE) platita de client este de 14,53%.

Clientul care ar apela la imprumutul de la BRD ar avea de achitat o rata lunara de circa 225 de euro si, in final, ar rambursa 17.208 de euro pentru un credit de 11.250 de euro.

Printre bancile din piata care percep cele mai mici dobanzi la un credit de nevoi personale de o valoare suficienta pentru achizitionarea unui VW Golf se afla si UniCredit Tiriac Bank, Piraeus Bank, RIB si Garanti Bank, potrivit datelor FinZoom.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri