3 / 4

Riscuri de analizat inainte sa te muti

Locuitul in afara orasului poate avea insa si dezavantaje. Iulian Niculae ii sfatuieste pe cei interesati sa se mute la o casa in afara Bucurestiului sa acorde o mare atentie la aspecte legate de lucrarile de dezapezire, de starea drumurilor iarna, de frecventa penelor de curent sau de intarzierea cu care vin serviciile publice, precum ambulanta.

“Alte aspecte importante pot fi lipsa unei gradinite in apropiere si a farmaciei non-stop din colt. Un avantaj evident il au ansamblurile de vile, unde aceste servicii sunt prestate deja”, afirma Niculae.

Prezenta sau accesul facil catre scoli, spitale si centre comerciale este un factor mentionat si de Catalin Serbanescu, de la Coldwekll Banker. Potentialii cumparatori ar trebui sa mai fie atenti la eventualele lucrari de infrastructura care s-ar putea derula in viitor in acea zona si ar putea duce la crearea unui disconfort, spune el.

“Nu in ultimul rand, ar trebui sa tina cont de costurile de intretinere ale unei case sau vile, de la cele de incalzire, la cele legate de mentinerea starii proprietatii pe parcursul utilizarii acesteia”, subliniaza managerul Coldwell Banker.

Pe langa infrastructura, Catalin Grigore, de Sud Rezidential, spune ca este important si cum sunt construite imobilele. De asemenea, adauga el, cei interesati trebuie sa stie ca totul este negociabil si deci pretul nu este fix.

Toate acestea trebuie luate in calcul si analizate atent inainte de procesul de achizitie. Chiar daca diferenta de pret intre un apartament si o casa poate fi doar de cateva mii de euro, infrastructura si beneficiile zonei in care iti alegi locuinta pot fi hotaratoare.

Comenteaza aici: Tu ce preferi, un apartament cu patru camere in Bucuresti sau o casa in apropierea orasului? De ce tii cont in alegerea ta?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri