11 / 12

Romania

Si in Romania s-a pastrat o tendinta de crestere a preturilor la apartamente si locuinte in tara, in regiunea centrala inregistrandu-se printre cele mai mari cresteri la nivel national.


Dupa mai multe luni consecutive de crestere (iunie-octombrie), spre finalul anului, in luna noiembrie, pretul mediu pentru apartamente a avut o evolutie descendenta, astfel, preturile de strigare pentru apartamentele scoase la vanzare la nivel national s-au diminuat cu 1,6%, de la 980 la 964 euro/mp util. Chiar si asa, valoarea actuala este cu 4,7% mai mare decat cea consemnata in perioada similara a anului 2014, respectiv 921 euro/mp.


Potrivit portalului Imobiliare.ro, care analizeaza evolutia preturilor locuintelor la nivel national, cele mai mari cresteri au fost consemnate in orasele Cluj-Napoca si Timisoara, asta in timp ce in Capitala preturile au cunoscut evolutii sensibile.


In acest fel, pretentiile vanzatorilor din Cluj-Napoca s-au majorat cu 13,6% in ultimul an, de la 978 euro/mp in T4 2014, la 1.111 euro/mp in T4 2015, in timp ce in Capitala pretul mediul a crescut pana la 1.094 euro/mp.


In tandem cu tendinta generala de scumpire a locuintelor, in Cluj-Napoca poate fi observat si un trend de crestere a puterii de cumparare, dupa cum reiese din schimbarile survenite in distributia cererii pe segmente de pret.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri