4 / 7

Vanguard Protector

Fondul Vanguard Protector este un fond cu grad mic de risc, conform reglementarilor CNVM. Fondul investeste in titluri de stat sau echivalente ale acestora (contracte REPO pe titluri de stat), marea majoritate a investitiilor fiind in instrumente legate de titluri de stat si mai putin in depozite bancare. Practic 100% din investitii sunt transformabile in lichiditati in cateva zile, fara a afecta serios valoarea titlului de fond.

Persoanele fizice rezidente platesc la rascumparare 1% din profitul realizat, calculat prin scaderea pretului de cumparare din pretul de rascumparare al titlului. Aceasta suma se retine de catre societatea de administrare si este virata la bugetul statului ca impozit final, investitorul nemaiavand alta obligatie fata de stat.

Persoanele juridice rezidente platesc impozit pentru profitul financiar obtinut. Acest impozit se calculeaza doar dupa rascumpararea titlurilor, pe toata perioada intre cumparare si rascumparare titlurile fondului Vanguard Protector fiind inregistrate in contabilitate la cost, ca titluri de plasament. Fondul are active de 3,1 milioane de lei si un randament de 5,9% in ultimele 12 luni, conform datelor publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri