3 / 5

AZO si AMO - Analiza fundamentala

“Azomures a beneficiat de conditii foarte bune de piata in primul trimestru din acest an, conditii care s-au mentinut si la jumatatea anului. In linii mari insa, e posibil ca profitul anualizat sa fie mai bun decat la trei luni, astfel incat indicatorul PER sa se amelioreze considerabil”, continua Paul Brendea.

Ambele companii detin indicatoare PER sub cota de 16,7, media companiilor mari producatoare de ingrasaminte de pe bursele internationale indicand un potential de valorizare.

Astfel, la cotatia de ieri si cu profitul pe ultimele patru trimestre, titlurile Amonil aveau un Price Earnings Ratio de 2,12%, iar actiunile AZO un PER de 2,37.
Indicatorul P/BV arata in cazul celor doi emitenti valori subevaluate ale actiunilor, pentru AMO de 0,66 si de 0,97 pentru AZO.

Rentabilitatea veniturilor pe al doilea semestru este mai mare in cazul Azomures Targu-Mures – 19,1%, in timp ce pentru AMO veniturile au o rata de crestere de 10,21%.

Rata rentabilitatii financiare (ROE) pentru emitentul AZO este de 27,9%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii in cazul Amonil este de 21,9%. Rentabilitatea profitului este mult mai mica pentru societatea AMO – 9,56%, fata de rata de profitabilitate a Azomures, de 27,9%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri