3 / 4

Pe termen lung, perspectivele sunt bune, dar depind si de piata

“Pana la sfarsitul crizei financiare in care ne aflam nu cred ca vom avea o evolutie pozitiva a indicilor autohtoni si in consecinta a celor doi emitenti analizati, in schimb, pe termen lung, daca investitorii vor gasi un moment inspirat de intrare in piata, cei doi emitenti vor avea perspective destul de bune”, afirma brokerul de la Intercapital.

Ovidiu Fer nu se asteapta per ansamblu la o performanta buna in 2008 pentru ALU, dar nici la inceputul lui 2009 din cauza ca in Romania compania asista la o incetinire a cresterii, rezultatele la sase luni fiind motivate prin amanarea sau anularea unor proiecte imobiliare ale unor companii, iar compania are marje de profit in scadere.

De asemenea, analistul considera ca relocarea greoaie a companiei in afara Bucurestiului, care ar putea fi un factor declansator al unei cresteri a veniturilor, si lichiditatea extrem de redusa a tranzactiilor, care alunga investitorii institutionali, sunt alte motive pentru care nu vom vedea evolutii spectaculoase pe acest simbol.

“Compania este, insa, atragatoare pe termen lung, si aici ma refer la sfarsitului lui 2009-2010, pana atunci actiunile sunt interesante prin prisma dividendului. Totusi, daca vanzarile de profile de aluminiu nu isi vor reveni nu cred ca vom asista la un interes mai mare din partea investitorilor pe acest simbol”, conchide Ovidiu Fer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri