1 / 4

Companiile sunt printre cei mai importanti producatori de piese auto din Romania

Cele doua societati vor beneficia de faptul ca tot mai multe companii din industria auto sunt atrase de Romania datorita costurilor de productie mai mici pe care le gasesc aici, mai ales in ceea ce priveste cheltuielile salariale. Producatorii de masini sau piese auto vin in Romania si datorita atractivitatii tarii in sine. Numarul mare de locuitori reprezinta un potential ridicat in privinta cererii de masini.

Clientii Compa sunt nume cunoscute din industria auto precum Dacia Renault, Honeywell, Bosch, Piroux, Daikin, Delphi. Societatea prezinta o expunere ridicata pe doi clienti, Honeywell si Bosch, circa 63% din vanzarile din anul 2007 au fost realizate de aceste doua companii. Pentru anii urmatori, CMP are in vedere parteneriate noi cu BMW, Sitech etc.

Cifra de afaceri a CMP a cunoscut o crestere de doar 11,50% in prima parte a anului 2008, la 171 milioane lei (48 mil. euro), iar profitul a inregistrat o scadere importanta de 40,53%, ajungand la 4,33 milioane de lei (1,22 mil. euro).

Altur detine un portofoliu interesant de produse si are, in principal, clientii ca Dacia-Renault, Audi, BMW si Volkswagen.

“Dupa doi ani si jumatate in care a inregistrat constant pierderi, Altur Slatina a raportat in ultimele trei trimestre profit, in conditiile in care cifra de afaceri a cunoscut o dinamica moderata, profitul inregistrat datorandu-se mai mult unei eficientizari la nivel operational”, a declarat, pentru Wall Street, Andreea Ciobanu, Head of Research la Intercapital Invest.

ALT a raportat pentru primul semestru al anului un profit de 3,48 milioane de lei (circa 1 mil. de euro) si o cifra de afaceri de 56,04 milioane de lei (16 mil. euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri