3 / 4

Evolutia actiunilor depind de proiectele societatilor

Analistul Intercapital afirma ca pentru o evolutie buna in piata a titlurilor Altur este necesara o confirmare in urmatoarea perioada a rezultatelor bune obtinute de companie in ultimele trei trimestre de activitate si o dinamica mai buna a cifrei de afaceri. “Acest lucru ramane insa de vazut, compania nefiind foarte vizibila in piata din punct de vedere al proiectelor pentru urmatorii ani”, continua Ciobanu.

Evolutia afacerilor Compa, cat si a actiunilor pot fi afectate de doi factori de risc importanti: scumpirea in continuare a costurilor de finantare prin credite bancare/sau mentinerea acestora la nivelele actuale considerate ridicate si evolutia pe termen mediu a pietei auto si a business-ului principalilor parteneri de afaceri.

“Asa cum s-a vazut deja, performantele financiare nu reprezinta o garantie a cresterii cursurilor bursiere, fapt confirmat, din pacate in recentele evolutii de pe bursa, la multe companii solide financiar. In ipoteza reluarii mult asteptatului trend ascendend pe bursa, e de asteptat ca si CMP sa se inscrie in trend”, este de parere Daniela Turcas.

In saptamana precedenta, titlurile ALT au pierdut 1,9% pe o lichiditate de doar 108.520 lei, in timp ce actiunile CMP s-a depreciat cu 13,64% pe rulaje de 196.158 lei. Scaderea pretului actiunilor Compa Sibiu de la inceputul anului este de 52%, fata de 40,5%, cu cat au coborat titlurile Altur Slatina.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri