2 / 5

Caracteristicile investitionale ale produselor unit-linked

Specialistii recomanda un orizont mare de timp pentru investitiile in produsele unit-linked, ca pentru orice alta asigurare de viata.

“Atat clientul, cat si compania se angajeaza intr-o relatie de comunicare pe termen lung, compania avand responsabilitatea de a indeplini angajamentele asumate contractual, clientul urmand sa plateasca o prima de asigurare pentru acestea. Acesta este principiul de baza pe care este construita asigurarea de viata chiar daca are beneficii garantate sau componenta investitionala”, a explicat Theodor Alexandrescu, director general AIG Life Asigurari Romania (foto).

Spre sfarsitul anului 2008, fluctuatiile de la bursa au influentat negativ vanzarea de asigurari de tip unit-linked, astfel ca in aceasta perioada, asigurarile cele mai cautate sunt cele cu beneficii garantate, a spus Alexandrescu.

“Termenul lung pe care se incheie o polita unit-linked inseamna ca beneficiile nu reactioneaza la evolutia de moment a pietei, ci beneficiile finale sunt raportate la intreaga perioada contractuala, fie 10, 20 de ani, poate chiar mai mult, in functie de decizia clientului. Cu cat este perioada mai lunga, cu atat creste probabilitatea ca valoarea acumulata in fondul respectiv sa fie mai mare. Chiar daca piata cunoaste fluctuatii, pe termen lung, valoarea unei polite unit-linked creste”, a explicat Alexandrescu, pentru Wall-Street.

De exemplu, durata minima recomandata de Ovidiu Racoveanu, sef serviciu Asigurari de Viata in cadrul Generali Asigurari unei investitii este de minim 15 ani, in cazul produselor cu componenta investitionala.

Asigurarile de viata cu componenta investitionala, se adreseaza persoanelor care si-au acoperit deja nevoile primare de protectie financiara, a mai spus Alexandrescu.

„In piata, acele companii care vor adauga protectie la asigurarile de viata vor avea cresteri de profit. Produsele unit-linked fara protectie pot avea ca varianta mai buna fondurile mutuale, in special daca ele se contracteaza pe termen mai scurt de 10 ani”, a detaliat directorul AIG.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri