2 / 5

Recomandarile specialistilor – curaj, prudenta si rabdare

Prima recomandare pe care Adi Lupsan o face tinerilor potentiali investitori la Bursa de Valori Bucuresti este curajul, fara sa puna prea mult pret pe dimensiunea investitiei.

El povesteste ca prima sa investitie in ringul bursier a fost in actiunile Bancii Agricole.

„La vremea respectiva actiunea era aproape de ‹‹moarte››. Doar dupa cateva luni in piata a venit stirea cu intentia de preluare a bancii de catre Raiffeisen Bank. Ceea ce ulterior s-a si intamplat aducandu-mi un castig semnificativ”, continua acesta.

Astfel, suma de bani investita initial era extrem de modesta, dar incet si „discret” au crescut si investitiile.

„O data cu ele creste si experienta. Vin si momente in care mai pierdem ceva din investitii. Dar invatam din greseli si mergem inainte. La BVB este foarte important sa poti sa inveti din propriile greseli, astfel risti sa devii un perdant perseverent”, ne-a mai explicat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Alexandru Cristescu, brokerul Piraeus Securities recomanda prudenta, rabdare si alegerea unui broker experimentat.

„In perioadele de crestere, aproape orice plasament iti poate aduce profit, de multe ori chiar fara o fundamentare solida prealabila, dar in momente mai dificile, cum sunt acestea in care ne aflam chiar acum, experienta si pregatirea unui broker au in mod sigur un aport substantial in reusita investitiei unui client”, a declarat Cristescu.

Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard, sustine ca este foarte util pentru tinerii investitori sa aiba un interes material, pentru a fi la curent cu evolutiile zilnice ale mediului de afaceri.

„Experienta castigata din aceasta activitate isi dovedeste mai departe utilitatea in fiecare etapa a carierei proprii”, recomanda Ciubotaru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri