3 / 6

Care este varsta potrivita pentru a contracta o polita unit-linked?

Ovidiu Racoveanu a explicat ca varsta asiguratului unit-linked poate fi cuprinsa intre 16 si 60 de ani.

“Nu cred ca exista o varsta recomandata pentru investitie, ci mai degraba o atitudine potrivita fata de acest tip de produse financiare. Acestea se adreseaza cu precadere celor care inteleg mecanismele si avantajele investitiei pe termen mediu si lung si care au apetenta pentru castig”, a declarat Racoveanu.

Cornelia Coman a explicat ca datorita caracteristicilor acestor produse, asigurarile de tip unit-linked sunt o investitie “pe viata” si oamenii trebuie sa fie foarte constienti de faptul ca profitabilitatea si beneficiile cresc proportional cu perioada contractuala.

“Ca orice asigurare de viata, produsele unit-linked sunt destinate investitiilor pe termen lung, de aceea, cu cat sunt achizitionate mai devreme, cu atat mai bine. A detine o asigurare de viata este o decizie importanta, care diminueaza preocuparea sau stresul protectiei financiare si care, in acelasi timp, presupune o investitie importanta pentru beneficiar si familia sa”, a subliniat Coman.

Pentru contractarea oricarui tip de asigurare varsta cea mai potrivita este cea a obtinerii primului venit. “Astfel, compania va construi pentru client fonduri suficiente, fiind un contract pe termen lung, deoarece mai tarziu omul nu poate fi decat mai batran si mai bolnav”, a completat Theodor Alexandrescu, director general in cadrul AIG Life Asigurari Romania (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri