5 / 6

Care este suma maxima care poate fi oprita din salariu?

Specialistii consultati de Wall-Street au explicat ca nu exista o suma maxima care sa fie oprita din salariu, aceasta depinzand doar de asigurat.

“Valoarea primei este stabilita in functie de varsta, sex, suma asigurata, optiunile suplimentare alese si riscurile acoperite”, a spus Coman.

In cazul ING, “fiecare contractant este responsabil pentru plata primei de asigurare, ING neintervenind in relatia cu angajatorul acestuia in acest sens. Asadar, prima de asigurare nu este oprita din salariul celui care incheie polita”, a detaliat Coman in incheiere.

Mihai Popescu (foto) a explicat ca nu exista reglementari legale, insa o consiliere responsabila ar trebui sa propuna alocarea intre 6% si 10 % din venitul net. “Daca respectivul client are datorii, este necesar ca protectia sa creasca proportional cu valoarea datoriilor”, a adaugat oficialul AIG Life Asigurari Romania.

Exista insa o suma anuala minima, care in cazul produsului cu componenta investitionala a Generali este de 900 de lei (RON), potrivit oficialului companiei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri