4 / 6

X-Trade Brokers: Piata are nevoie de instrumente noi

Directorul X-Trade Brokers Romania ne-a declarat ca apetitul investitorilor pentru instrumentele de tip CFD este foarte mare, avand tranzactii cu valori nominale de 200 milioane euro lunar pe acest segment.

“Este evident pentru noi ca piata romaneasca are nevoie de instrumente derivate si, mai ales, de instrumente derivate cu active suport tranzactionate pe piete externe. Initiativele Sibex si CNVM sunt pasi importanti in acest sens”, a declarat Victor Safta (foto), pentru Wall-Street.

Apetitul investitorilor romani pentru piete financiare externe este crescut, poate si din cauza lichiditatii scazute a pietelor autohtone.

“Experienta noastra, de scurta durata, cu piata romaneasca ne demonstreaza ca multi romani sunt deja familiarizati cu piata derivatelor straine si sunt deja activi pe astfel de piete prin intermediul unor brokeri externi. Introducerea unor asemenea instrumente in oferta SIBEX si reglementarea lor de catre CNVM vor atrage, cu siguranta, investitori”, a mai explicat el.

Cat priveste profilul clientilor care tranzactioneaza CFD-uri, acestia au peste 35 de ani, absolventi de studii superioare.

“Ca si profesii, acestea sunt foarte variate: medici, ingineri, brokeri, specialisti din domeniul finante-banci, ziaristi etc. Persoanele juridice care au ales sa ne fie clienti sunt, in egala masura, hedgeri, speculatori, dar si intermediari pe pietele romanesti (SSIF)”, a mai spus Victor Safta.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri