2 / 7

Criza, prilej de reevaluare a prioritatilor

Actualul context economico-financiar este pentru oricine un prilej de reevaluare a prioritatilor si a perspectivelor de dezvoltare a familiei. “Acum constientizam mai acut ca, in cazul in care copiii nostri vor trece prin perioade similare, am vrea sa aiba o plasa de siguranta, mai ales la inceputul vietii de adult. Perioada marcata de incertitudini cu care se confrunta acum ii determina pe romani sa fie mai atenti la nevoia de protectie financiara si cea de economisire si chiar daca sunt mai receptivi la aceste aspecte, din pacate, din ce in ce mai putini isi permit financiar, fapt ce a dus la scaderea numarului celor care incheie o asigurare de viata in aceasta perioada”, a comentat Ovidiu Ravoveanu (foto).

Cu toate acestea, parintii manifesta in continuare interes pentru viitorul copiilor lor si sunt dispusi sa economiseasca in acest sens chiar daca situatia economica s-a modificat. “O confirmare in acest sens o constituie mentinerea in topul celor mai solicitate produse din portofoliul ING a planurilor financiare pentru copii, cu o pondere de 29% in totalul vanzarilor la sfarsitul lui august 2009”, a declarat Coman.

Ea a mai spus ca un rol decisiv l-a avut in eductia financiara a romanilor campania de pensii private din Romania. “A fost momentul in care cei mai multi romani au inceput sa constientizeze importanta planificarii si analizei financiare pentru familie. In timp, un numar tot mai mare de romani si-au schimbat comportamentul, nu doar la nivel declarativ, ci au inceput sa achizitioneze produse de asigurare pentru copii”, explica Coman.

Mai mult decat atat, subliniaza oficialul ING, in primele 9 luni ale anului se remarca o crestere a valorii primei pe care parintii sunt dispusi sa o plateasca pentru copil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri