2 / 4

Sfaturi pentru jucatorii din piata rezidentiala

Insolventa nu a ocolit nici companiile de constructii sau dezvoltatorii proiectelor rezidentiale, astfel de exemple fiind Mivan Kier, compania care a construit centrul comercial Liberty Center, din cartierul Rahova sau Cefin Real Estate Alpha, dezvoltatorul proiectului Cortina Residence din zona Baneasa.

La fel ca si in cazul proprietarilor de spatii comerciale, dezvoltatorul unui proiect imobiliar va ramane cu o parte din bani blocati daca antreprenorul general intra in procedura de insolventa.

“In cazul intrarii in insolventa a constructorului, administratorul judiciar poate mentine sau poate denunta contractul de antrepriza. Daca respectivul contract este mentinut, dezvoltatorul va trebui sa continue colaborarea cu acest antreprenor, urmarind indeaproape indeplinirea obligatiilor contractuale”, explica Raluca Nastase, de la Biris Goran.

In cazul in care dezvoltatorul unui proiect rezidential a intrat in insolventa, Legea insolventei protejeaza acei cumparatori care au intrat in posesia bunului inainte de data deschiderii procedurii si care au achitat sau pot achita integral valoarea apartamentului.

“O alta conditie care trebuie indeplinita
in vederea obtinerii protectiei legii este obtinerea datei certe pe antecontractul de vanzare-cumparare”, subliniaza Nastase.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri