4 / 5

Produsele difera in functie de specificitatea riscului

“Din experienta noastra cutumele pietelor de asigurari a locuintelor difera foarte mult. Acest lucru se datoreaza expunerilor diferite pe care le au diverse tari la anumite riscuri. Spre exemplu, Belgia nu are expunere la riscul de cutremur, deci politele lor neglijeaza acest risc. Astfel daca un risc este foarte putin probabil intr-o anumita zona este doar normal ca piata sa impinga spre fransize foarte mari pentru riscul respectiv”, a spus Cristian Fugaciu.

Fransiza nu este singura diferenta intre produse, ci aceasta din urma este realizata in functie de mai multi factori: suma asigurata, riscuri acoperite, excluderi, cost sau bonitatea asiguratorului.

Recent, brokerul Marsh Romania, in parteneriat cu portalul Imobiliare.ro a lansat un serviciu de asigurare online a locuintelor, unde cele doua companii ofera potentialior clienti asigurari facultative pentru locuinte, menite sa completeze asigurarile obligatorii.

“Marsh, in parteneriatul sau cu Imobiliare.ro si-a propus sa ofere un produs cu fransiza 0 la cutremur, intrucat consideram important ca in Romania, data fiind expunerea noastra la acest risc, sa se achizitioneze o polite care sa acopere corect riscul de cutremur”, a completat Cristian Fugaciu, general manager al brokerului de asigurari Marsh Romania.

Pentru acest an, Marsh Romania estimeaza atat o crestere a afacerilor, fata de anul 2009, cand a intermediat prime in valoare de 200 de milioane de lei , cat si a numarului de angajati cu cel mult 5%. La inceputul anului curent compania avea un numar de 70 de angajati.

Marsh este o parte a Marsh & McLennan Companies(MMC), o firma de talie mondiala de servicii profesionale cu peste 50.000 de angajati in toata lumea si un venit anual de 10 miliarde de dolari . Compania are peste 24.000 de angajati si furnizeaza consultanta clientilor din peste 100 de tari.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri