2 / 4

Grecii concureaza pentru economiile romanilor

Trei banci grecesti de pe piata locala – Piraeus Bank, Emporiki Bank si ATEbank – concureaza cu dobanzi cuprinse intre 7,5% si peste 8% pentru plasamente in lei realizate pe perioade ce variaza de la o luna pana la un an.

Piraeus Bank Romania plateste clientilor o dobanda de 8,1% pentru depozitele in lei realizate pe termen de o luna, iar pentru cele cu scadenta la un an dobanda este de 7,75%. In cazul in care clientii bancii sunt studenti sau pensionari, atunci vor incasa o dobanda de 8,6% pentru plasamentele la o luna si 8,25% pentru cele la un an. Suma minima pentru constituirea unui asemenea depozit este de 4.000 de lei.

Dobanda platita de Emporiki Bank Romania pentru depozitele standard cu scadenta la 1, 3 sau 6 luni este de 7,75%, insa banca ofera randamente chiar si de pana la 15% pentru clientii care aleg sa isi plaseze banii in depozite cu dobanda progresiva. Spre exemplu, dobanda la un depozit progresiv cu scadenta la 12 luni incepe de la 3% in prima luna si creste pana la 15% in ultima luna.

Grecii de la ATEbank ofera o dobanda egala cu 7,8% din suma plasata la termen de trei luni, respectiv 7,9% pentru depozitele cu scadenta la sase luni. In plus, daca plasamentul este prelungit dupa prima scadenta, banca plateste o bonificatie de 0,25%, respectiv 0,5%.

Insa, nu doar bancile grecesti sau de origine portugheza concureaza pentru depozitele persoanelor fizice, ci si Banca Comerciala Carpatica, care ofera o dobanda de 8% la plasamentele pe 3 luni cu plata dobanzii la scadenta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri