4 / 5

Ce se intampla daca BCR nu ajunge pe Bursa nici in 2011

Potrivit contractului semnat cu AVAS, in cazul in care Erste nu isi indeplineste promisiunea de a lista BCR pe Bursa de Valori Bucuresti, clauza privind adoptarea oricarei decizii in Adunarea Generala a Actionarilor cu un procent de minim 75% din voturi este activata.

In aceste conditi, grupul austriac, cu o detinere 69,4% din actiuni, ar mai avea nevoie de doar 5,6% din detinerea cumulata a SIF-urilor (in prezent cifrata la 30,11%), pentru a-si lua orice grija privind listarea BCR.

Ramane insa de vazut daca SIF-urile vor continua sa faca front comun in relatia cu Erste, sau daca in cele din urma una dintre societati va ajunge la un acord direct cu grupul bancar.

“Daca Erste reuseste sa cumpere un 5% de la oricare SIF, va putea sa faca ce vrea in AGA. Cred ca acum SIF-urile au in plan sa mearga impreuna, sa faca ceva impreuna, dar in acelasi timp s-ar putea si ca pe cineva sa il <manance> in palma si sa spuna ca nu mai are rabdare si vinde”, este de parere Laurentiu Floroiu.

De cealalta parte, sefii SIF-urilor evita sa se gandeasca la un scenariu in care Erste ar refuza sa listeze BCR .

“Nu ne-am pus problema ce se intampla daca nu se respecta contractul, obligatiile sunt aferente partilor. Nu pot sa fac cunoscut planul nostru pana cand nu il discutam in AGA”, a declarat Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia (SIF5).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri