2 / 4

Reactii pozitve de la brokeri si investitori

Vestea numirii lui Greg Konieczny in Consiliul Bursei a creat reactii pozitive printre brokeri.

Adi Lupsan (foto)
, director adjunct al Intercapital Invest, este de parere ca astfel de oameni, pregatiti si implicati, sunt necesari pe orice piata care atinge un anumit nivel de maturitate si care tinde spre un anumit grad de dezvoltare, precum BVB.

„Un reprezentant al Franklin Templeton in conducerea Bursei de Valori Bucuresti poate aduce un plus de valoare, de care piata romaneasca are nevoie acum. Astfel de persoane cu expertiza si experienta in pietele financiare internationale pot ajuta la scurtarea timpului de maturizare a BVB, pentru a ajunge competitiva in regiune”, a declarat Lupsan.

Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, considera ca numirea lui Konieczny in CA va contribui foarte mult la imbunatatirea imaginii Bursei de Valori Bucuresti, a performantelor si a vizibilitatii.

„Este un om cu o valoare recunoscuta, cu o experienta interesanta si cred ca va reusi sa coalizeze toti administratorii Bursei si sa faca o treaba buna”, a mai spus Simionescu.

Aceasta stire a creat euforie in randul investitorilor. In sedinta de ieri, actiunile Bursei de Valori Bucuresti au castigat 1,9 procente, pana la 42,2 lei/actiune, pe o piata predominant in scadere. Lichiditatea atrasa a fost de 1,75 milioane de lei.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri