3 / 5

Cand isi vor revenii serviciile de investitii financiare?

Revenirea serviciilor de investitii financiare se va intampla gradual, pe masura ce investitorii se vor intoarce in piata si vor simti indepartarea riscurilor. Ca orizont de timp, finalul anului sau inceputul lui 2012.

Victor Stanila crede ca sectorul financiar isi va reveni odata cu intoarcerea investitorilor in piata.

„Dupa scaderile din timpul crizei, investitorii sunt mult mai reticenti pentru a intra pe bursa, cu toate ca indicii BVB au inregistrat cresteri de la inceputul anului. Daca si in trimestrul al doilea datele macroeconomice vor confirma trendul ascendent, este posibil ca si publicul si investitorii straini sa redevina interesati de piata de capital”, a explicat reprezentantul Tradeville.

Pe de alta parte, Alin Brendea sustine ca aprecierea de peste 18% a bursei romanesti, in primul trimestru, a atras atentia asupra unei noi zone de oportunitate.

Astfel, acesta a constatat o imbunatatire a sentimentelor celor care cochetau cu ideea de a deveni investitori sau a celor care isi blocasera politica de investitii. De aceea, cresterea de 300% a valorii zilnice tranzactionate in primul trimestru nu este intamplatoare.

„Revenirea indicatorilor va veni mai repede decat momentul in care vom simti efectiv ca cetateni o inversare de trend si cred ca riscurile care sunt prezente inca la nivel local si global nu ne vor face sa ne relaxam curand.Dar cred mai mult in scenariul pozitiv si sper sa fie o revenire de durata a economiei”, considera Eugen Voicu.

Iulian panait crede ca viteza iesirii din criza depinde de multe miscari de pe piata bursiera romaneasca, cum ar fi posibila fuziune dintre BVB si Sibex sau strategia operatorului bucurestean.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri