3 / 4

Cum ar putea evolua actiunile BVB

Actiunile Bursei de la Bucuresti se tranzactioneaza in prezent la un pret cu 66% mai mare decat cel stabilit in ziua listarii. Evolutia pozitiva vine in contextul in care BET, principalul indice al pietei, a urcat in aceeasi perioada cu aproximativ 18%.

Performanta deriva din faptul ca BVB este inca un operator bursier subevaluat comparativ cu alte piete din regiune. Potentialul pe termen mediu si lung este unul ridicat avand in vedere caracteristica de subdezvoltare a pietei de la Bucuresti”, a declarat Adrian Lupsan.

Reprezentantul Intercapital Invest spune ca actiunile BVB sunt cautate in special de investitorii institutionali straini precum si de investitorii de retail din Romania, care vor sa isi diversifice portofoliul, speculatorii fiind mai putin interesati de aceste titluri din cauza volatilitatii in general scazute.

Un titlu BVB se tranzactiona luni pentru 40,75 lei, in scadere usoara. Avand in vedere aceasta cotatie, valoarea de piata a companiei este de 312,7 milioane lei (75,8 milioane euro). De remarcat ca pretul actual este foarte apropiat de maximul pe care brokerii il cereau pentru o actiune BVB in perioada imediat apropiata momentului listarii.

In privinta evolutiilor viitoare, ma astept ca acestea sa fie puternic influentate de rezultatele financiare raportate. Daca de exemplu la semestru vom vedea o crestere a profitului operational si a profitului total fata de T1, atunci seria pozitiva ar putea continua. Daca in schimb performanta financiara va fi modesta, si la cum arata ultimele doua saptamani in piata nu se intrevad lucruri foarte bune, probabil vom vedea o miscala laterala pe aceasta actiune”, a explicat Lupsan.

Activitatea pe BVB a scazut semnificativ in ultimele saptamani, rulajele zilnice din piata spot coborand sub 8 milioane de euro.

Bursa de Valori Bucuresti a raportat in primul trimestru din acest an un profit net de 2,2 milioane de lei, in scadere cu 11% comparativ cu perioada similara din 2010. Afacerile Bursei au crescut insa cu 34,1%, pana la aproape 6 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri