2 / 5

E.ON AG

Analistii societatii considera ca investitiile pe termen lung sunt cele mai indicate in cazul companiei de utilitati E.ON si a producatorului de medicamente Bayer, mai ales avand in vedere politica de dividende predictibila.

Tinand cont de faptul ca E.ON va distribui in urmatorii doi ani dividende de 1,3 euro/actiune (randament de 6,8% la pretul actual), consideram ca investitia in aceasta companie se preteaza unui orizont mai indelungat de timp, in care investitorul urmeaza sa beneficieze de rezultatele schimbarilor strategice pe care compania intentioneaza sa le faca in viitorul apropiat”, a declarat Dragos Darabut, analist in cadrul Tradeville.

Acesta adauga ca E.ON este subevaluata in comparatie cu sectorul din care face parte, concluzie rezultata in urma evaluarii companiei pe baza multiplilor P/E, P/BV, P/S si EV/EBITDA.

E.ON va trebui sa se reorienteze pe termen mediu-lung catre pietele externe in curs de dezvoltare, unde reglementarile sunt mai putin stricte si unde compania poate aduce valoare prin experienta si expertiza dobandite - obiectivul companiei in acest sens este sa obtina 25% din profitul net in afara Europei pana in 2015.

E.ON mizeaza pe faptul ca Uniunea Europeana va concretiza proiectul privind piata integrata de energie pana la sfarsitul lui 2014, piata realizata prin interconectarea retelelor actuale de electricitate si gaze naturale.

Sursa imagine: Compania
Sursa tabel: Tradeville

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri