2 / 4

... si cele mai mici salarii

Cele mai mici salarii le-a dat anul trecut firma de turism THR Marea Neagra (EFO) – 1.082 lei/luna. Urmeaza producatorul de panificatie Boromir (SPCU) cu 1.185 lei/luna

EFO este de altfel una dintre companiile care au micsorat cel mai mult salariile in 2010. Salariul mediu de la THR Marea Neagra a scazut cu 20%, de la 1.360 lei/luna, la 1.082 lei/luna.

Din cele 67 de companii analizate, doar 18 au dat salarii mai mici de 2.000 lei/luna. Majoritatea dintre acestea au o valoare de piata redusa, niciuna neavand o capitalizare mai mare de 40 milioane euro.

Salarii medii cuprinse intre 2.000 si 2.500 lei/luna sunt notate in dreptul unor societati precum Oltchim Ramnicu Valcea, Electroputere Craiova, sau Titan.

Analistii spun ca salariile au fluctuat pe parcursul anilor de criza mai ales in functie de numarul angajatilor. Anul trecut o buna parte din companiile analizate si-au redus personalul, mai ales in situatia in care nu facusera acest lucru in 2009.

"Fiecare companie a incercat in ultimii ani sa isi rentabilieze si sa isi eficientizeze forta de munca. Aceste restructurari au dus la fluctuatia salariilor de la un an la altul. Vorbind despre economie in general, pe termen scurt disponibilizarile pot reprezenta o problema deoarece cresc costurile sociale, insa pe termen mediu si lung firmele pun astfel baza unei cresteri economice", a declarat Adrian Danciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri