3 / 4

Cum ar putea sa evolueze salariile in 2011

Salariile oferite de companiile listate au avut o tendinta clar ascendenta in 2010. Un numar de 53 de societati au marit remuneratiile pe care le-au oferit angajatilor, in vreme ce doar 14 au scazut salariile.

Per total, salariul mediu dat in 2010 de o firma listata a fost de 3.607 lei/luna, cu 18,7% mai mult decat cel din 2009 (3.038 lei/luna).

„Fiecare companie este un caz aparte, dar in principiu evolutia se datoreaza restructurarilor facute in randul angajatilor. Acestea au dus la o profitabilitate mai buna a companiilor. De asemenea trebuie mentionat ca adesea au fost restructurati angajatii cu salarii mici, astfel ca remuneratia medie pe firma a crescut si datorita acestui element”, a declarat Adrian Danciu.

Pentru perioada urmatoare, analistii se asteapta ca salariile sa continue sa creasca, pe masura ce companiile isi imbunatatesc eficienta financiara ca urmare a restructurarilor din perioada de criza.

Ma astept ca tendinta sa ramana una pozitiva, societatile urmand de asemenea sa puna un accent mai mare pe buna instruire a personalului. Salariile vor continua sa urce, insa cu o rata de crestere mai mica decat productivitatea muncii. Mai trebuie adaugat si faptul ca evolutiile depind si de mersul global al economiei, care recent a inceput sa fie pus la indoiala”, spune Danciu.

Anul trecut, cel mai mult au urcat salariile de la SIF Transilvania, cresterea fiind de 102,3% comparativ cu 2009. Salturi importante au mai fost notate in dreptul Electroarges (+28,5%), Compa (28,2%) si Banca Transilvania (17%).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri