2 / 4

Topul scaderilor: Fondul Proprietatea, in plutonul codaselor

Asteptata cu foarte mare interes in piata, listarea Fondului Proprietatea a dezamagit cea mai mare parte a fostilor proprietari din regimul comunist, care fusesera despagubiti la un pret de 1 leu/actiune. Titlurile FP au inchis primul semestru la pretul de 0,535 lei/actiune, in scadere cu 17,6% fata de cel consemnat in ziua listarii.

Liderul la scaderi a fost insa producatorul de materiale de constructii COMCM Constanta (CMCM), cu o pierdere de 68,2%. Urmeaza UCM Resita si Mechel Targoviste, cu pierderi de 59,3% si 54,6%.

“In ultimele doua luni piata romaneasca a inceput sa inregistreaza scaderi constante pe fondul semnalelor nefavorabile din economia mondiala. Problemele din Grecia au afectat increderea pe burse, si chiar si votarea planului de austeritate nu a facut decat sa sa amane aceste dificultati”, spune Radulescu.

In ceea ce priveste actiunile lichide care au inregistrat scaderi, se remarca Transgaz (-17.8%) si SIF Transilvania (-5,6%). De asemenea, titlurile BVB au inchis primele sase luni in coborare cu 8,2%.

Per total, 37 din cei 67 de emitenti analizati au terminat S1 in scadere.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri