3 / 4

Cum pot subscrie investitorii de retail

Statul roman vinde in perioada 11-22 iulie un pachet de 9,84% din actiunile Petrom, la un pret maxim de 0,46 lei/actiune. Investitorii pot depune oferte la orice pret mai mic, sau egal cu acesta. Statul are posibilitatea ca pana miercuri sa anunte un pret minim al ofertei.

Daca acest lucru va avea loc, investitorii care au subscris la preturi sub pragul minim vor avea posibilitatea sa isi modifice ordinul, pana peste pretul anuntat.

Cei care au dat ordine la un pret peste referinta pe care statul ar putea sa o anunta in cursul acestei saptamani nu vor mai putea sa isi modifice ordinul, acestora urmand sa le fie alocate numarul de actiuni la pretul de subscriere pe care l-au depus.

Pentru a participa la oferta, un investitor trebuie sa subscrie minim 3.000 de actiuni SNP. Luand in calcul pretul actual din piata (0,385 lei/actiune), pachetul are o valoare de 1.155 lei (270 de euro).

Oferta de la Petrom este intermediata de Renaissance Capital, EFG Eurobank Securities, BT Securities si Romcapital. Subscrierile se pot face la unul dintre brokerii mentionati anterior, precum si in agentiile Banca Transilvania, Bancpost si CEC. De asemenea, investitorii pot trimite ordine de subscriere si la ceilalti brokeri de pe BVB, care le centralizeaza si le trimit apoi la brokerii din consortiu.

Micii investitori au rezervata o transa de 15% din oferta, restul de 85% fiind adresata jucatorilor institutionali. Daca una dintre cele doua transa este subscrisa insuficient, actiunile ramase vor fi alocate catre cealalta transa.

Alocarea titlurilor se va face in functie de pretul de subscriere si timpul de subscriere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri