3 / 4

Clienti individuali, arta si copii

In aprilie, compania a lansat Certinvest Arta Romaneasca, primul fond de investitii cu expunere indirecta pe piata operelor de arta, ce isi propune un randament anual compus net de 15% in EUR.

“Ne simtim confortabil cu acest produs si ar fi o perioada foarte buna sa il facem vizibil. Din pacate, fiind un fond inchis, nu avem la indemana toate mijloacele de promovare”, a mai spus Voicu.

Clientii Certinvest pot tranzactiona si prin platforma online investonline.ro, dezvoltata de companie. Dinamica vanzarilor pe internet nu este insa foarte buna, trebuie lucrat la promovare, la interactiunea cu clientii si la indepartarea barierelor legislative foarte mari.

In prezent, de la incheierea contractului pana la accesul efectiv la cont, clientul trebuie sa astepte cateva zile, sa trimita si sa primeasca prin posta contractul si parola. „Toata aceasta procedura este de prea mare durata, trebuie sa gasim o formula sa fim mai aproape de clienti. Deocamdata legea ne obliga, dar cred ca se va putea simplifica, cel putin pana la nivelul SSIF-urilor”, considera Voicu.

Vedeta SAI-ului pe zona de retail este fondul Next Generation. Este primul produs de acest gen ce ofera ofera parintilor un instrument de economisire pentru a putea acoperi cheltuielile asociate indeplinirii unor obiective majore legate de viitorul copiilor. Eugen Voicu spune ca este o alternativa mult mai buna la produsul de asigurari similar, cu un cost mic de vanzare, investitii performante si protectie (pentru conturile mai mari de 5000 de lei).

Certinvest a lansat, in aprilie, fondul inchis Absolute Return, ce atrage in mod privat resurse financiare, propunandu-si ca printr-o administrare activa, sa obtina o rentabilitate semnificativ superioara dobanzii ROBID la 12 luni.

Fondul are expuneri pe pietele bursiere, pietele valutare si pietele monetare, in scopul obtinerii de profit de pe urma trendurilor importante si de durata ale pietelor, ascendente sau descendente.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri