Certinvest lanseaza primul fond de investitii ce se adreseaza parintilor ce vor sa economiseasca sume de bani pentru copiii lor, Certinvest Next Generation.
Fondul deschis de investitii Certinvest Next generation se adreseaza parintilor care isi doresc obtinerea unor randamente superioare celor pe care le-ar obtine prin constituirea de depozite, conturi de economii sau asigurari unit-linked si care doresc ca investitiile proprii sa fie protejate de efectele inflatiei, pentru o perioada recomandata de minimum 5 ani, se arata in comunicatul companiei.

Fondul investeste intr-un portofoliu diversificat de instrumente investitionale (depozite bancare, obligatiuni, alte instrumente cu venit fix, actiuni, etc), ponderea in fiecare dintre acestea variind in functie de evolutia si trendul de pe pietele in cauza.

Fondul ofera investitorilor persoane fizice o asigurare de viata, suma asigurata variind in functie de valoarea acumulata a investitiei.

Astfel, pentru o suma acumulata intre 5.000 de lei si 9.999 lei, suma asigurata este de 20.000 de lei. Pentru sume intre 10.000 si 20.000 lei se asigura 50.000 de lei, iar la acumularile dintre 20.000 lei si 40.000 lei se asigura 100.000 de lei. La sumele mai mari de 40.000 de lei, valoarea asigurata este de 250.000 lei.

Investitia minima in fondul Certinvest Next Generation este de o unitate de fond, pretul initial al unei unitati de fond fiind de 100 de RON. Subscrierile se pot face incepand de astazi.

„Fondul Next Generation isi propune sa ofere parintilor o alternativa profitabila la produsele de asigurare si conturile de economii pentru copii, oferind beneficii mai mari, la costuri mai mici. Este primul fond de investitii de acest gen din Romania si cred ca parintii vor profita de oportunitate, cu atat mai mult cu cat beneficiaza si de asigurare de viata si de consiliere profesionala pentru copiii lor, in mod gratuit. Interesul pentru acest fond exista. Unii parinti aleg sa economiseasca de dinainte sa li se nasca copilul, altii incep imediat dupa botez, iar altii cand copilul intra la gradinita sau la scoala. Important este ca economiile sa fie facute cu regularitate (de aceea, serviciul Direct Debit este preferabil pentru acest produs), pentru ca aceasta poate face diferenta intre a urma o facultate in Romania sau a sustine financiar educatia copilului la o universitate de top din strainatate, spre exemplu”, a declarat Horia Gusta (foto), presedintele comitetului director al Certinvest.

Fondul a fost autorizat prin Decizia CNVM 486 din data de 25.05.2011 si este inscris in Registrul CNVM cu numarul CSC06FDIR/ 400072 din data de 25.05.2011. Depozitarul fondului este BRD-GSG.

Certinvest a fost infiintata in anul 1994 si are in prezent in administrare active de aproximativ 25 milioane euro, distribuite in 13 fonduri de investitii, dintre care 8 deschise si 5 fonduri inchise de investitii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri