Acționarii clubului de fotbal Dinamo se vor întâlni cu investitorii de pe Seedblink pentru a-i convinge să finanțeze echipa din București.

Potrivit unui mesaj trimis investitorilor Seedblink, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, principalii acționari ai Dinamo București, vor fi prezenți la o întâlnire ce va avea loc săptămâna viitoare.

”Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Dinamo permite fanilor și investitorilor oportunitatea de a deveni acționari și a se implica activ în consolidarea echipei. Pentru că am găsit în managementul Red&White o echipă de antreprenori de calitate, și din dorința de a ajuta ecosistemul de afaceri, oferim această oportunitate și comunității noastre. Te invităm la un eveniment fizic unde vor prezenta performanțele și ambițiile lor”, se menționează în mesajul Seedblink.

Eugen Voicu este fondatorul Certinvest, unul dintre cei mai mari administratori independenți de fonduri mutuale din piața de capital românească. Voicu are investiții și în imobiliare, cel mai recent proiect al acestuia fiind holdingul Meta Estate Trust. Compania a fost listată la bursă anul trecut.

Andrei Nicolescu a ocupat poziția de vicepreședinte al clubului Rapid în perioada în care echipa a promovat din diviza a IV-a în prima ligă a fotbalului românesc.

Cei doi controlează împreună Red&White 2022 Management, în proporție de 40%, respectiv 60%.

SeedBlink este o platformă de investiții care permite finanțarea de start-upuri tehnologice europene. Recent, compania a lansat Secondary Market, practic o piață electronică prin intermediul căreia investitorii pot tranzacționa acțiunile pe care le-au cumpărat la start-up-uri prin intermediul Seedblink. În mod normal, pentru a investi prin Seedblink, orice investitor trebui să vină cu un plasament de 2.500 de euro. Lansarea pieței secundare elimină însă acest prag, oricine având posibilitatea să cumpere acțiuni plătind prețul unui singur titlu (stabilit în mod liber de cerere și ofertă).

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri