2 / 6

Globe Trade Centers (GTC)

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centers (GTC), cu actionariat israelian, are sediul principal in Polonia si este listat pe Bursa din Varsovia din mai 2004. Compania are in prezent o capitalizare de aproape 1,5 miliarde zloti, reprezentand circa 440 milioane euro.

Compania israeliana GTC si-a reevaluat anul trecut in scadere cu 120 de milioane de euro portofoliul imobiliar din Romania, in special din cauza reducerii preturilor si a vanzarilor pe segmentul imobiliar si a scaderii chiriilor in cazul proiectelor de retail.

GTC detine pe piata locala turnurile de birouri City Gate, ansamblurile rezidentiale FeliCity si Rose Garden, patru malluri Galleria si mai multe terenuri.

GTC estimeaza o continuare a a scaderii preturilor la locuinte pe termen scurt, din cauza dificultatilor de pe piata creditarii.

In aceste conditii, valoarea portofoliului din Romania reprezinta 20% din totalul detinut de companie in Europa, estimat la sfarsitul anului trecut la 2,02 miliarde de euro.

Intreg portofoliul companiei a fost reevaluat in scadere cu 296 milioane de euro in 2011, astfel ca dezvoltatorul a raportat pierderi de 270 de milioane de euro.

GTC urmeaza sa construiasca in parteneriat cu omul de afaceri George Copos o cladire de birouri in Piata Presei Libere. Grupul GTC a incasat anul trecut venituri din chirii de 129 milioane de euro, in crestere de la 124 milioane de euro in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri