8 / 9

Marian Dinu, Alexandru Elian, Stere Farmache, Dan Paul, Daniel Tepes

Marian Dinu


Marian Dinu si-a inceput cariera lucrand in diplomatie la sfarsitul anilor ’70, cand a ocupat pozitia de prim secretar la Ambasada Romaniei din Moscova. Ulterior, acesta a fost membru in delegatia Romaniei in Consiliul de Securitate al ONU si consilier al ambasadei Romaniei in SUA.
Dupa anul 2000, Marian Dinu s-a implicat in diferite activitati in piata de capital romaneasca, ocupand pozitia de director al firmei de brokeraj Rombell Securities, director Alpha Finance Romania si de membru in Consiliul Reprezentantilor SIF Muntenia.

Alexandru Elian


Alexandru Elian este proprietarul firmei Delta Valori Mobiliare. Delta Valori Mobiliare a iesit de pe piata de brokeraj si s-a transformat in dezvoltator de parcuri de energie solara, sub numele de Delta Solar Investments, potrivit unor declaratii acordate de Elian publicatiei economica.net.

Elian a fost unul din aliatii lui Sima, in tentativa reusita a acestuia de debarcare a fondatorului Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta. Anula cesta insa, Elian s-a aflat printre actionarii Sibex care au cerut demiterea lui Cristian Sima.

Stere Farmache


Stere Farmache a fost directorul general al Bursei de la Bucuresti in perioada 1995 – 2008. In 2008 el a decis sa renunte la functia executiva din cadrul BVB, continuand sa ocupe insa pozitia de presedinte. In acelasi an, Farmache a devenit prim vicepresedinte in Alpha Bank Romania.

In prezent, Farmache este membru in Consiliul BVB, dupa ce Lucian Anghel l-a inlocuit in functia de presedinte al Bursei.

Dan Paul


Dan Paul este presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte BVB. Paul activeaza in piata de capital romaneasca din 1997, el fiind si proprietarul firmei de intermediere Finaco Securities. Dan Paul este cumnatul Andreei Paul-Vass, membru PDL si fost consilier al premierului Emil Boc.

Daniel Tepes


Daniel Tepes este un fost actionar al BVB si Sibex, proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare si unul dintre cei mai influenti oameni din piata de capital romaneasca.

Tepes si-a dat demisia din Consiliul BVB la inceputul anului 2011, perioada in care si-a vandut si toate actiunile pe care le detinea in cadrul Bursei din Bucuresti. Brokerul a fost ales in CA BVB in luna februarie 2010.

Ce spune Sima despre ei: (in 2007) am fost contactat de Marian Dinu si de Alexandru Elian. Cei doi vroiau sa scape de Stere Farmache si Dan Paul de la BVB si aveau nevoie de mine ca sa reusim un putch pentru a schimba conducerea si a face din BVB o bursa europeana. Am convocat AGA pentru revocarea Consiliului de Administratie , am strans voturile necesare (pentru a avea voturile lui Daniel Tepes a trebuit sa-i cumpar la pret maxim 10% din actiunile de la Sibex si asa am devenit actionar la Sibiu) si…….. in momentul votului Dinu si cu Elian au votat contra mea desi ei au fost primii initiatori si ei pregatisera si documentele pentru AGA. Tradare,tradare ….dar sa stim si noi. Din acel moment am inceput sa mint sau, daca vreti, sa coafez realitatea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri