3 / 6

Rezultatele financiare vor fi umbrite de campania electorala

Luni va debuta sezonul rezultatelor financiare pe Bursa de Valori Bucuresti, Banca Transilvania urmand sa fie printre primele companii care isi vor publica datele la 9 luni.

„Asteptarile sunt usor pozitive pe Banca Transilvania. Ne asteptam ca la nivel de profituri si venituri operationale situatia pe T3 sa fie similara celei din trimestrul anterior”, a declarat Mihai Alexa, analist in cadrul societatii de intermediere Broker Cluj.

Acesta considera ca piata romaneasca va ramane intr-o perioada de consolidare pana in ultima luna din 2012, cand scenariul pozitiv din ultimii ani s-ar putea repeta.

„Nu ma astept ca piata sa fie puternic influentata de rezultatele financiare de la noi; probabil vom vedea ceva reactii insa doar in situatii punctuale. In ultimii ani am observat o sezonalitate pronuntata de la jumatatea lui noiembrie pana la sfarsitul lui ianuarie: avem evolutii ceva mai slabe dupa iesirea din vara, apoi cresteri in decembrie si ianuarie. Ma astept sa urmam acest scenariu si pe final de an”, spune Alexa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri