2 / 6

Maria Grapini

Grapini este o femeie de afaceri de succes in cabinetul Ponta. Chiar daca in declaratia de avere nu apar investitii pe piata de capital, grapini a fost aproape de a lista Pasmatex, compania pe care o conduce, la jumatatea anului 2008, dar a renuntat la idee.

In primavara anului trecut, Maria Grapini spunea, la o conferinta, ca IMM-urile se afla intr-un cerc vicios atunci cand vine vorba de listare. Astfel, majoritatea firmelor care vor sa vina pe BVB duc lipsa de fonduri, insa pe bursa ajung in general doar companiile puternice care au deja asigurata o buna parte din finantare.

“Se marita tot fata care are avere. Nimeni nu poate ajuta firmele aflate in deficit de finantare, nici bursa, nici chiar statul. Cand vine vorba de platit taxe, statul imi trateaza fiecare firma separat, dar cand cand vreau fonduri europene ma trateaza ca pe un mare grup. Eu nu inteleg cum poate o bursa sa fie mare intr-o economie atrofiata, pe care statul nu o ajuta”, declara atunci Grapini.

Prezenta in Guvern a unui ministru care intelege rolul si functionarea pietei de capital romanesti este un avantaj urias si rar intalnit pana acum. Mai ales ca Maria Grapini este ministru delegat pentru IMM si mediul de afaceri, rolul sau poate fi esential.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri