1 / 9

Ludwik Sobolewski: Romania este o tara stabila politic. Putem castiga investitori de pe urma crizei geopolitice

Riscurile care tin de situatia geopolitica din Ucraina ar putea sa aduca mai multe beneficii bursei locale, ca urmare a retragerii investitorilor institutionali din Rusia, este de parere Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti. "Romania este o tara absolut stabila politic, in niciun caz nu puteam sa fim asociati sau comparati in vreun fel la acest capitol cu Ucraina. Un adevarat exemplu pentru instabilitate politica este Ucraina care nu a reusit sa isi stabilizeze sitemul in ultimii ani", a declarat Ludwik Sobolewski.


De cealalta parte, Adrian Cighi, vicepresedinte Franklin Templeton, sucursala Bucuresti, a mentionat ca instabilitatea politica reprezinta un factor important pentru investitorii Fondului Proprietatea, dar actionarii mai vechi s-au obisnuit deja cu acest risc. Doar cei noi sunt interesati de mediul politic. "Este un factor care conteaza, dar in momentul in care ne comparam cu principalii concurenti, Romania nu sta mult mai prost", a spus el.


"O mare parte din fondurile care s-au retras din Rusia sau Ucraina cauta o alta piata. Din pacate Romania nu este in pozitia de a beneficia prea mult de pe urma acestor retrageri, dar unele dintre ele se pot opri si la noi. Cel mai mult beneficiaza insa pietele emergente din Turcia si Polonia", a mai adaugat Adrian Cighi. Un sondal al Ernst&Young, prezentat in cadrul conferintei de catre Mioara Budiana, manager – departamentul de asistenta tranzactii EY, a aratat ca 52% dintre investitorii din Romania se declara interesati de stabilitatea politica din tara, in comparatie cu procentul de 30% inregistrat de la nivel global.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri