4 / 6

Imobiliare

Ce sunt


Cu toti stim ce reprezinta o proprietate imobiliara. Fie ca vorbim de un apartament, un teren, sau o casa de vacanta, pentru majoritatea dintre noi achizitionarea unei proprietati reprezinta cea mai mare investitie pe care o faceam de-a lungul vietii.


Locatia este cel mai important factor de luat in considerare atunci cand cumparam o casa. Spre deosebire de alte investitii, cele imobiliare sunt dramatic afectate de zona in care se afla si alti factori locali. Data constructiei si starea imobilului sunt alti factori care afecteaza pretul acestei investitii.

Obiective si riscuri


Obiectivele investitiilor in imobiliare pot varia. Pentru cei care vor pur si simplu sa isi mareasca suma investita, atunci achizitionarea unei proprietati intr-o zona promitatoare reprezinta cea mai buna optiune. De cealalta parte, pentru cei care vor un venit constant, solutia este cumpararea unui imobil si inchirierea acestuia.


Riscurile investitiei in imobiliare tin de plata taxelor, costurile de mentenanta si reparatii. De asemenea, piata imobiliara nu este tocmai lichida, in perioadele proaste ale pietei fiind foarte dificil sa vindeti o proprietate.

Cum se pot cumpara si vinde


Proprietatile imobiliare se tranzactionaza fie pe cont propriu, fie prin intermediul agentilor si brokerilor imobiliari, care percep comisioane.

Plusuri

  • Posibilitatea de a investi pentru a obtine un castig imediat, sau pentru a obtine un venit constant
  • Imprumuturile imobiliare va pot ajuta sa obtineti suma initiala necesara pentru a face o investitie

Minusuri

  • Vanzarea unei proprietati poate fi dificila
  • Detinerea unei proprietati implica o serie de costuri destul de ridicate

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri