5 / 6

Asigurarile de viata

Ce sunt


Asigurarile de viata ofera protectie financiara in cazul unui deces. Persoana pe care o numiti ca beneficiar va incasa indemnizatia pentru a compensa pierderea venitului pe care asiguratul il genera.


Puteti sa va ganditi la o asigurare de viata precum la un fel de pariu morbid: daca asiguratul traieste mai mult decat compania de asigurari estimeaza, atunci acesta “pierde” pariul. Daca insa asiguratul moare mai devreme, acesta “castiga” deoarece compania de asigurari va fi nevoita sa plateasca beneficiarul politei.

Obiective si riscuri


Indiferent cine esti, beneficiul unei asigurari de viata consta in linistea de sine pe care aceasta o ofera. Daca ceva se intampla cu tine, beneficiarul va primi o compensatie financiara. Asigurarile de viata pot fi folosite si pentru acoperirea datoriilor pe care le-ai putea lasa in urma.


Majoritatea politelor de asigurare de viata au riscuri foarte mici. Un grad de risc ceva mai ridicat este intalnit in cazul asigurarilor de viata cu componenta de investitie, prin intermediul carora o parte din bani sunt plasati in actiuni, obligatiuni sau fonduri de investitii.

Cum se pot cumpara si vinde


Exista numeroase firme si brokeri de asigurari care vand acest tip de politie, insa trebuie sa aveti in vedere ca le veti plati comisioane acestora.

Plusuri

  • Investitie cu risc mic
  • Va ofera posibilitatea de a asigura viitorul financiar al unui urmas, in cazul in care ceva neprevazut vi se intampla

Minusuri

  • Daca veti avea o viata lunga, familia nu va beneficia de valoarea intreaga a politei
  • Asigurarile de viata cu componenta investitionala pot fi considerate riscante

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri