4 / 6

Bogdan Dragoi, presedinte si director general SIF Banat Crisana: Nu statul roman este mereu solutia!

Simpla bifare a unor criterii necesare promovarii Romaniei la statutul de piata emergenta nu ar trebui sa fie principala prioritate a Bursei de Valori Bucuresti, in conditiile in care, chiar si in conditiile unui scenariu optimist de upgrade, investitorii straini tot nu ar avea in ce actiuni romanesti sa faca plasamente financiare majore, a declarat, in cadrul conferintei The New Market, Bogdan Dragoi, presedinte si director general SIF Banat Crisana.


"Vom atinge statutul de piata emergenta, singura discutie este legata de momentul cand acest lucru va avea loc. Totusi, trebuie sa ne intrebam si ce vom face dupa ce obtinem acest upgrade? In ce vor intra fluxurile de capital daca nu avem suficiente companii? Riscam sa ajungem la situatia in care vor intra foarte mutli bani in foarte putine companii, care vor deveni supraevaluate. Nu statul roman este mereu solutia. Companiile de stat vor veni pe bursa, vor fi rare, dar vor fi companii puternice. Companiile private ne vor ajuta sa crestem insa cu adevarat", a declarat Dragoi.


El a mai spus ca a constatat ca interesul pentru piata romaneasca este unul foarte mare. "Cand am intrebat insa investitorii despre limitarile pe care le vad in piata romaneasca, mi-au raspuns ca nu pot sa investeasca avand in vedere actuala valoare a tranzactiilor zilnice facute. Prima problema este lichiditatea", a mai spus acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri