1 / 9

Doar 5 emitenti au avut randamente pozitive in primul semestru

De la inceputul anului, indicii au pierdut peste 30 de procente, cea mai drastica scadere fiind pentru cel al societatilor de investitii financiare, de 40%. Indicele general al pietei a pierdut din 3 ianuarie 2008 pana in ultima zi a lunii iunie aproximativ 33%, iar BET-C peste 29 de procente.

“Dupa prima parte a anului 2008 situatia este dezamagitoare, indicii bursieri cunoscand scaderi de amploare raportat la istoria recenta a pietei de capital din Romania. Din 1998 si pana acum am avut doar ani de crestere la BVB si aici ma refer mai ales la titlurile listate pe piata reglementata. Investitorii obisnuiti pana acum sa obtina randamente foarte bune prin investitia in actiuni au cunoscut si reversul medaliei”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Ciobanu, analist-sef la Intercapital Invest.

Dintre actiunile care au facut exceptie in primul semestru de la trendul general al pietei, cea mai performanta este Azomures, cu un castig de peste 225% fata de cotatia din prima zi de tranzactionare. In topul castigatorilor urmeaza Socep, la mare distanta, cu o apreciere de apropae 50%.

“Conditiile care au dus la aceste exceptii au fost rezultate foarte bune si predictibil a se repeta in urmatoarea perioada, coroborat cu o subevaluare anterioara. Aceste elemente au dus la un comportament diferit fata de emitentii care au avut rezultate bune dar erau deja scumpi”, a explicat Cristi Tudorescu, analist piete de capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri