8 / 9

Investitorii au primit o lectie de asumare a riscului

Obisnuiti cu cresteri si cu randamente bune ale portofoliilor dupa 6 luni, investitorii au primit o lectie serioasa in prima parte a acestui an. Practic, cei care au investit la jumatatea lui 2007 sau la inceputul lui 2008 si au pastrat actiunile, acum sunt in pierdere. Indicii BVB sunt la nivele comparabile cu cele de la jumatatea anului 2006.

“Participantii pe piata de capital au cunoscut din plin notiunea de risc, teoria spunand ca investitia in titluri listate presupune un risc mai ridicat comparativ cu investitia in obligatiuni sau plasamentele in depozite bancare. Acestea sunt riscurile implicate de investitia pe bursa si nu inseamna ca situatia actuala va continua la nesfarsit. Va exista si o stabilizare a acestei situatii, insa ramane sa vedem cand acest lucru va avea loc”, a mai spus Andreea Ciobanu.

Brokerul de la Vanguard a incheiat spunand ca aceste sase luni se incheie in nota ingrijorarilor legate de evolutia inflatiei la nivel mondial, datorita ascensiunii accelerate a preturilor materiilor prime.

“In acest moment, bursele internationale testeaza din nou aceleasi nivele de minim de preturi care nu au putut fi doborate in doua randuri pana acum, in timp ce bursa noastra este dominata de o lichiditate scazuta, datorata actiunii pe piata numai a unui grup de investitori a caror prim reper este evolutia burselor internationale, investitori care reusesc sa duca preturile la noi minime”, crede acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri