3 / 5

Situatia de pe piata de capital chineza este inca neclara

In ce priveste evolutia bursei chineze, investitorii au pareri imparite. Unii cred cu tarie in puterea de crestere a burselor chineze, in timp ce alti asteapta pierderi importante.

Astfel, faimosul investitor Jim Rogers nu a vandut nicio actiune chineza de cand a inceput sa cumpere titluri pe aceasta piata in 1999 si si-a anuntati clientii in data de 28 iunie “sa nu renunte” sa creada in puterea de crestere a burselor din China. Actiunile au pierdut 46% in acest an, dupa ce in 2007, indicele principal s-a apreciat cu 162%.

Marc Faber, investitorul care a prezis caderea actiunilor din 1987 – Black Monday – si care a anuntat cu exactitate ca in luna august a anului trecut va avea loc intrarea pietelor din SUA intr-o perioada de cresteri, a afirmat pe 4 iulie ca investitorii care vor paria pe o reintoarcere de trend pe pietele Chinei se vor confrunta cu pierderi importante. De atunci, indicele CSI 300 s-a apreciat cu 6.2%.

Indicele chinez este cel de-al doilea cel mai prost performer din cei 88 indici globali urmariti de Bloomberg, depreciindu-se pe fondul ingrijorarilor ca incetinirea cresterii economice va reduce profiturile companiilor. Doar indicii din Vietnam si ISlanda au afisat pierderi mai mari. Inflatia din China s-a redus la 7,% in iunie de la 7,7% in mai pe fondul incetinirii ritmului de crestere al preturilor la alimente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri