4 / 5

Rusia – sunt asteptate cresteri in ultimul trimestru

Banca din Moscova UralSib Financial Corp. si-a redus estimarile pentru cele 50 de actiuni incluse in indicele rusesc RTS, calculat in dolari, din cauza crizei creditelor si a evolutiei actiunilor globale, de la 3.000 de puncte la 2.600 puncte la sfarsitul lui 2008.

Banca ii sfatuieste pe investitori sa evite actiunile companiilor care se bazeaza pe consum si sa se concentreze pe cea mai mare companie ruseasca, Gazprom, pe companiile care fabrica ingrasamnat si industria de energie electrica.

“Efectul net al celor sase luni de lupte sustinute impotriva pierderilor cauzate de criza creditelor, preturile record ale petrolului, ingrijorarile legate de inflatie si tintele de profit ratate este ca investitorii nu mai au incredere in pietele de capital”, scrie Chris Weafer, analist de strategii de investitii in cadrul UralSib in cadrul unui raport lansat ieri.

In cel mai bun scenariu, actiunile rusesti vor reveni pe cresteri o data cu titlurile celor mai importante piete in ultimele trei luni ale anului, in timp ce indicele RTS ar putea atinge pragul de 3.000 de puncte in primul trimestru al 2009, considera Weafer.

RTS a pierdut 7,3% in acest an, pana la 2.123,66 puncte in data de 22 iulie, comparativ cu deprecierea de 17% al indicelui pietelor emergente MSCI Emerging Markets.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri