2 / 5

Prime Asset lanseaza un fond inchis anul viitor

Pe langa noile fonduri aparute pe piata, Prime Asset Management intentioneaza sa lanseze in 2009 un fond inchis de investitii, pe care sa il si listeze la Bursa, ne-a dezvaluit Brendea.

“Intentionam ca anul viitor sa lansam un fond inchis de investitii cu o politica diversificata care va fi orientat si catre investitii in actiuni neadmise la tranzactionare si in actiuni nou emise ale unor societati care se vor transforma in oferte publice primare. Intentionam sa il listam la Bursa. Vom oferi de asemenea posibilitatea investitorilor din Prime Capital sau Prime Speed Capital sa investeasca in conditii avantajoase in fondul inchis”, sustine managerul.

Acesta explica motivele pentru care vor sa lanseze acest fond inchis. “Are o politica investitionala mult mai flexibila decat un fond deshis. Prin acesta avem in vedere si investitii in actiuni care nu sunt cotate, in anumite proportii permise de lege si investitii in anumite societati care vor lansa IPO. Beneficiem in acest sens de experienta si expertiza colegilor de la SSIF Prime Transaction, actionarul majoritar al Prime Asset Management”, a declarat acesta.

In plus, Brendea a indicat fondul STK drept un exemplu de succes si crede ca in cazul fondurilor de investitii inchise pot fi obtinute randamente mai mari si pot fi atrase sume mari de bani, mai ales prin cotarea acestora la BVB.

Managerul fondului sustine ca apetitul investitorilor institutionali straini pentru astfel de vehicule investitionale este crescut, iar prezenta acestora va genera un efect de contaminare, incredere si siguranta si pentru investitorii autohtoni.

De asemenea, climatul economic intern favorabil va permite si in urmatorii 3-5 ani realizarea unor exituri avantajoase pentru fond, reprezentand un alt factor luat in calculul viitorului succes al fondului inchis de investitii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri