3 / 5

De ce un fond de actiuni si un fond diversificat?

Prime Asset Management a ales sa lanseze un fond de actiuni cu grad mai mare de risc si un fond diversificat cu grad moderat de risc, desi in ultimele luni, fondurile cu risc minim au castigat teren in fata celorlalte.

Cosmin Brendea a explicat ca a ales acest segment pentru ca acestea sunt preponderente in piata autohtona, dar si in cea europeana, existand cerere pentru acest gen de produse, dar si pentru ca in administrarea fondului de actiuni se bazeaza pe sprijinul si experienta companiei-mama, SSIF Prime Transaction, concretizat sub forma unor analize si informatii economice bine fundamentate.

“Am facut o analiza a pietei fondurilor din Romania si am observat ca din cele 49 de fonduri deschise de investitii, preponderente sunt cele diversificate (18 fonduri care au cota de piata de 34% la 30 iunie 2008 ) si fonduri de actiuni (16 fonduri care au cota de piata de 31,7% la 30 iunie 2008). Cu siguranta am luat in considerare si experienta Prime Transaction, o societate de brokeraj cu peste 11 ani de activitate in piata de capital in optiunea alegerii unui fond de actiuni”, crede presedintele societatii de administrare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri